fredag 23 mars 2018

V.12

                                                  Hej!
På idrotten körde vi repris från förra veckan. Vi gör alltid samma övningar två lektioner i rad och får ofta positiv respons från barnen på aktiviteterna. Så var det inte i detta fallet! Krabbfotboll var både jobbigt och tråkigt. Nu lämnar vi det bakom oss och hoppas på att vi lyckas bättre  nästa gång.

Vi har pratat om olika styrkor som vi alla har. Efter att ha sett en film, Bamse och åsnan kom barnen fram till att Bamse hade dessa styrkor. Vi lät också barnen fundera var och en över vilka deras egna styrkor är som de sedan fick berätta för varandra i mindre grupper.
                                                                 Bamses alla styrkor!

Veckans bokstav är Vv som vi jobbat med på olika sätt.
I matematiken har vi jobbat med: Vad en siffra är? Vad berättar siffror? Kan man se på siffrorna hur många det är? Hur många siffror har vi? Säga stora tal. Om talen någonsin tar slut?

Så har vi gjort vårt sista besök i ishallen för detta läsår. Det är alltid roligt att gå dit med klassen.Händer vecka 13

Måndag: Idrott, matematik.
Tisdag: Biblioteket, gemensam skrivning, allsång i skolans idrottssal för eleverna på Bocksten och veckans bokstav.
Onsdag: Idrott, svenska och bild.
Torsdag: Skolbio på Capitol. Filmen vi ska se är Bamse och häxans dotter. Vi kommer att gå fram och tillbaks så bra kläder. Det är bra om de har en frukt med som de kan ha i fickan.
Matematik.
Eftersom det är påskveckan får barnen gärna klä ut sig om de vill på torsdagen (skärtorsdag).


Havet fritids har skapat en ny blogg, de har ett önskemål att de föräldrar som har barn på fritids går in på länken nedanför och börjar följa bloggen. Allt som fritids gör samt annan information läggs ut där. Inne på bloggen längst ner till höger kommer det upp en ruta "följ", klicka på den och registrera er. Länkadressen är:
havetfritids.wordpress.com

Trevlig helg!
Carola, Selda, Lena & Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

skolavslutning FB

                                                                             Hej! En glad och skön sommar önskar vi er alla...